Lijst besmette eieren almaar groter: komt het eind nog eens in zicht?

De lijst met eicodes van besmette eieren wordt almaar groter en het eind lijkt nog altijd niet in zicht. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) houdt de lijst (klik hier) bij, maar lijkt nog altijd achter de feiten aan te hollen. Opnieuw zijn er bij – dit keer veertien – pluimveevedrijven eieren met een hoge concentratie van het gif fipronol gevonden. De bedrijven zijn geblokkeerd en de eieren zijn uit de winkels teruggehaald.

Op de lijst staan einummers van alle bedrijven die nu nu toe bij de NVWA in beeld zijn en waar het verboden gif fipronil is aangetoond. Die bedrijven mogen geen eieren of kippen leveren. Er kunnen nog stallen volgen van pluimveehouders die vermoeden dat er op hun bedrijf Fipronil is gebruikt. Deze bedrijven worden dan onderzocht en als het gif inderdaad wordt aangetoond, worden ook die einummers aan de lijst toegevoegd. Daarnaast gaat de NVWA nog steeds eieren na in winkels. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) moet erop toezien dat alle eieren uit de schappen verdwijnen. Volgens de NVWA kunnen er nog besmette eieren opduiken, omdat de administratie van toeleverancier Chickfriens onvolledig was. Pieter van Vollenhoven, voorzitter va nStichting Maatschappij e nVeiligheid, heeft gezegd dat de NVWA ‘een potja maakte van het toezicht op voedsel.’ De NVWA bestrijdt dat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>