Myanmar: 36 kinderen sterven aan mysterieuze ziekte

In een afgelegen gebied in Myanmar (het vroegere Birma) zijn sinds juni 36 kinderen gestorven aan een mysterieuze ziekte. De symptomen lijken veel op die van mazelen. Vooral kinderen jonger dan vijf zijn het slachtoffer,maar er zijn ook een aantal volwassenen ziek.

De ziekte treft vooral bergbewoners van de Naga-groep, die in het bergachtige grensgebied met India leven. Het is nog niet bekend hoe de ziekte wordt overgedragen, maar de ziekte lijkt besmettelijk. De autoriteiten hebben de bevolking dan ook een reisverbod opgelegd, om verdere verspreiding te voorkomen. Het ministerie van Volksgezondheid gaat vooralsnog uit van de mazelen of een sterke griep, maar zegt eerst de uitslagen van laboratoriumtesten af te moeten wachten om verdere uitspraken te kunnen doen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>