Chemie-alarm in de haven van Hamburg

@Erik Feenstra

In de haven van Hamburg heeft de brandweer een chemie-alarm afgegeven. Een grote hoeveelheid zwavelzuur kwam vrij in een magazijn, nadat een vorkheftruck een vat van 1000 liter beschadigde en de helft van het zuur weglekte. Een tweede 1000-litervat vol salpeterzuur viel van een plank en brak. Beide chemicaliën vermengen zich, waardoor een giftige damp ontstond.

De brandweer is met een groot team uitgerukt. Veertig brandweerlieden zijn bij het gebouw om onder meer de giftige dampen weg te zuigen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. De brandweer heeft een groot deel va nde havenstad geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chemie-alarm in de haven van Hamburg

  1. Dennis

    Informatief stuk, ik heb de pagina gebookmarkt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>