Angola: uitbarsting gele koorts kost steeds meer mensen het leven

Eind vorig jaar was er in het Afrikaanse land Angola sprake van een uitbarsting van gele koorts. Dat heeft tot nu toe aan 158 mensen het leven gekost, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO vandaag. Dat betekent een forse toename van het aantal doden: een maand geleden stond het dodental nog op vijftig.

Gele korts wordt veroorzaakt door een virus, dat oorspronkelijk van apen afstamt en wordt overgebracht door muskieten. Drie tot zes dagen na besmetting onstaan deeerste verschijnselen: koorts, geelzucht en bloedingen. na zo’n dertig dagen volgt de dood. De enige remedie eertegen is vaccinatie. In de hoofdstad Luanda en andere steden in Angola is ook een toename te zien van gevallen van malaria, cholera en chronische diarree, volgens de WHO voor een deel veroorzaakt door gebrekkige riolering en inzameling van huisvuil.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>