VN maant tot snelle actie tegen ebola

VN-topman Ban Ki-Moon heeft donderdag tijdens een crisistop in Washington gezegd dat de internationale gemeenschap geen tijd meer mag verliezen in de strijd tegen ebola. Dat zei hij op de bijeenkomst in het kader van de jaarvergadering van het IMF en de Wereldbank. ‘De internationale gemeenschap moet nu opstaan en in actie komen’, aldus de VN-chef.

Het gevaarlijke virus heeft de afgelopen weken om zich heen gegrepen in West-Afrika. De meest getroffen landen, Guinee, Liberia en Sierra Leone, waarschuwden dat de epidemie niet zal stoppen bij hun landsgrenzen, maar internationaal kan toeslaan. Volgens de president van Sierra Leone is dit ‘geen Afrikaans probleem dat door Afrika alleen moet worden opgelost’.  de president van de Wereldbank, Jim Yong Kim, vindt dat de wereld ‘jammerlijk heeft gefaald’ heeft in de strijd tegen ebola en zei: ‘We hadden een systeem moeten hebben waarmee we het virus konden monitoren, zodat we op tijd wisten waar de eerste besmettingen waren. Nu het virus de VS en Spanje heeft bereikt, is de kans groot dat hert in meer Europese landen opduikt.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>