Duizenden mensen in Bankok in de rij voor laatste groet aan koning Bhumibol

Koning Bhumibol van Thailand overleed op 13 oktober op 88-jarige leeftijd. De Thaise burgers mochten sindsdien een jaar lang het Grote Paleis binnen om langs de kist met het gebalsemde lichaam te lopen. Bijna 12 miljoen mensen – eenzesde van de bevolking van het land, hebben de overleden koning sindsdien de laatste eer bewezen.

Per dag mogen tienduizend mensen naar binnen. Sinds het overlijden van de koning staan er rouwende – in het zwart geklede – mensen voor het paleis in Bangkok, maar tot nu toe mochten ze niet naar binnen.  Vandaag kan dat voor het laatst: duizenden mensen stonden vanochtend vroeg in de rij, een menselijk lint van twee kilometer door de straten van Bangkok. Over enkele dagen wordt de koning gecremeerd. De 64-jarige kroonprins Vajiralongkorn volgt zijn vader op.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>