Fruitcake van meer dan eeuw oud gevonden op de Zuidpool

Op Antarctica is een fruitcake gevonden van ruim een eeuw oud. De tinnen door waarin de cake zat is flink aangetast, maar de cake zelf ziet er nog altijd opperbest uit: ‘om op te eten’. De cake zou in 1910 zijn meegenomen door een groep ontdekkingsreizigers tijdens de Terra Nova expeditie (1911-1913), onder leiding van Robert Falcon Scott. 

Het is niet de eerste keer dat voedsel na jaren wordt teruggevonden en er nog goed uitziet. Een paar jaar geleden werd een 14 jaar oude hamburger gevonden en in een scheepswrak op de zeebodem bij Bermuda werd een fles wijn uit 1864. De wijn werd uitgeprobeerd en bleek niet meer te drinken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>