Wenen voor 8e keer op rij ‘prettigste stad om in te leven’

@Erik Feenstra

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot ‘prettigste stad om in te leven’. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van adviesbureau Mercer naar de kwaliteit van leven. Wenen voert de lijst aan, onder meer dankzij de lage prijzen voor woningen, goed openbaar vervoer en veel culturele voorzieningen als theaters en musea.

Ook de levenskwaliteit van de Weense inwoners is relatief hoog. Zürich staat op plaats 2, München op 4, Düsseldorf op 6, Frankfurt op 7, Genève op 8, Kopenhagen op 9, Basel op 10 en Amsterdam op plaats 12. De enige niet-Europese steden in de toptien zijn Auckland op plaats 3 en Vancouver op 5.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>