Verjaardagsparade voor koningin Elizabeth

De Britse koningin Elizabeth II viert vandaag officieel haar 86e verjaardag meet een traditionele militaire parade: Trooping the Colour. Haar 91-jarige man prins Philip verscheen voor het eerst in het openbaar sinds zijn recente ziekenhuis-opname. Eigenlijk is de Queen op 21 april jarig, maar in juni is het vaak beter weer. Trooping the Colour is een oude traditie en een jaarlijks spektakel in Londen, dit jaar met 1600 soldaten en officieren, 240 paarden en 290 musici.

Op deze dag onderscheidt de vorstin ieder jaar talrijke burgers en prominenten. Dit jaar zijn dat onder meer actrice Kate Winslet (bekend van de film ‘Titanic’) en Take That-zanger Gary Barlow, die twee weken geleden het jubileumconcert voor de Queen voor Buckingham Palace organiseerde. Koningin Elizabeth zit dit jaar 60 jaar op de troon en viert dit jaar haar Diamond Jubilee: haar diamanten regeringsjubileum.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>