Britse marine ontslaat personeel onderzeeër vanwege cocaïnegebruik

De Britse marine heeft negen personeelsleden van een nucleaire onderzeeër ontslagen omdat ze cocaïne hadden gebruikt. Dat werd ontdekt bij een drugstest tijdens een stop in de Verenigde Staten. Ze voeren op de HMS Vigilant, een van de vier onderzeeërs van de Royal Navy met nucleaire raketten aan boord.

Het is niet bekend welke functie de negen medewerkers aan boord hadden. Er is geen bewijs dat ze tijdens het werk onder invloed waren. De commandant van de Vigilant is hangende het onderzoek uit zijn taak ontheven. De vier nucleaire duikboten van de Britse marine hebben elk acht raketten en veertig kernkoppen aan boord. Sinds 1969 vaart ergens op de wereld tenminste één Britse nucleaire duikboot.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>