Turken massaal op de vuist in Antwerpen – meerdere gewonden

In de omgeving van de Brederodestraat in Antwerpen zijn zo’n honderd mensen van verschillende Turkse clans massaal met elkaar op de vuist gegaan. Vrijdagavond zou een evenement van Koerden plaatsvinden in de binnenstad. Toen een bus van de politieke partij PKK de Brederodestraat passeerde, gingen zo’n honderd mensen met elkaar op de vuist.

In de vechtpartij maakten ze gebruik van stokken, tafelpoten en stoelen. Daarbij zijn zeven mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Niemand van hen was er ernstig aan toe. De politie rukte massaal uit en escorteerde de bus de wijk uit. Volgens de politie werden 41 mensen aangehouden. Naar verluid zou de bus expres door deze straat zijn gereden om te provoceren. Later op de avond ontstonden er op dezelfde plek opnieuw problemen; er zouden enkele ruiten zijn gesneuveld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>