Vliegtuigbom WOII in Frankfurt succesvol ontmanteld

In de Duitse stad Frankfurt is met succes een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld. Daarvoor moest een deel van de stad worden ontruimd: circa 60.000 mensen weerden gedwongen geëvacueerd. Het was een van de grootste ontruiming in Duitsland na de Tweede Wereldoorlog.

Ook patiënten uit twee ziekenhuis en bewoners van een bejaardentehuis werden elders ondergebracht. In totaal werd een straal van 1,5 kilometer rond de bom ontruimd. Het openbaar vervoer lag bijna de hele dag plat en het luchtruim was gedeeltelijk afgesloten. De bom was van Engelse makelij en werd dinsdag gevonden tijdens bouwwerkzaamheden in stadsdeel Westend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wierpen Amerikaanse en Britse oorlogsvliegtuigen 1,5 miljoen ton bommen uit boven Duitsland. Daarvan ging zo’n 15 procent niet af: nog altijd wordt jaarlijks meer dan 2000 ton aan iet ontplofte munitie en bommen in Duitsland gevonden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>