La Tomatina: tomaten smijten in Spanje

Ieder jaar beleeft het Spaanse stadje Buñol - zo’n 40 kilometer van Valencia – op de laatste woensdag van augustus een massaal tomatengevecht: La Tomatina, dit jaar op woensdag 30 augustus. Het begon allemaal in 1945 met een feest met verklede mensen, die door een paar ruziezoekende jongeren met tomaten werden bekogeld. Het jaar erop bekogelden de jongeren elkaar met van huis meegebrachte tomaten.

Dat groeide uit tot La Tomatina, een massaal ‘gevecht’, waarbij deelnemers in één uur tijd tomaten mogen gooien naar iedereen op straat. Het feest is inmiddels zo populair, dat het stadje te vol dreigt te worden. Daarom mag tegenwoordig een maximum aantal mensen naar Buñol komen, die een ticket van 10 euro moeten kopen om naar hartelust met tomaten te mogen smijten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>