Londen: vier woontorens ontruimd

In de Londense wijk Peckham in het zuidoosten van de stad zijn vier woontorens van dertien verdiepingen hoog ontruimd. Bij controles werden veiligheidsrisico’s ontdekt: bij een gasexplosie zouden de flats kunnen instorten. Honderden bewoners mogen voorlopig hun woning niet in; het is niet duidelijk hoe lang dat gaat duren. De woontorens werden gecontroleerd naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in juni, waarbij zeker tachtig bewoners omkwamen.

De bekleding van de torenflat bleek uiterst brandbaar te zijn geweest, reden om in hele land woontorens op brandveiligheid te inspecteren. Bij de vier torens in Peckham was geen sprake van brandgevaar, maar wel instortingsgevaar bij een gasexplosie. Die situatie zou al tientallen jaren bestaan. De vier woontorens in Peckham hebben dezelfde constructie als een gebouw dat in 1968 gedeeltelijk instortte nadat een gasfornuis ontplofte. Na onderzoek bleek dar de bouwconstructie niet voldeed.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>