Brugge: drie mensen sterven in eenzaamheid

In de Vlaamse stad Brugge zijn vorige week in drie dagen tijd drie mensen dood in hun huis aangetroffen. Ze stierven een natuurlijke dood, maar niemand had hun dood opgemerkt, omdat ze in eenzaamheid leefden. Het betreft een vrouw van 47, een man van 41 en een vrouw van 80 jaar oud. 

‘Ze waren al tussen de tien en dertig dagen dood, aldus de burgemeester. ‘Niemand had iets door tot iedereen de overlast van stank en vliegen gewaar begon te worden.’ In grote steden als Antwerpen en Brussel komt dit drama vaker voor, maar in een kleinere stad als Brugge tot nu toe niet. Ook in Nederland sterven mensen een natuurlijke dood die door niemand wordt opgemerkt. In 2014 werd in Groningen het lichaam gevonden van een 52-jarige man die circa drie jaar dood in zijn woning had geleden. In Rotterdam werd in 2013 een vrouw gevonden die ongeveer tien jaar dood in haar huis lag.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>