Belgische frieten erkend als immaterieel erfgoed

De Belgische frietcultuur is officieel erkend als Belgisch immaterieel erfgoed. Daarmee komen de Belgische frieten in aanmerking voor opname op de lijst UNESCO-werelderfgoed. Op de lijst staan elf andere Belgische producten, zoals de Belgische biercultuur en het garnaalvissen te paard.

Een officiële erkenning kan producten en sectoren tot ruim eenderde meer geld opleveren. In België staan zo’n 5.000 frietkotten. In 2014 erkende de Vlaamse minister van Cultuur de patattent als cultureel erfgoed. In november 2014 vroegen de drie taalgemeenschappen va nBelgië bij de UNESCO een aanvraag in voor internationale erkenning van de frietkraamcultuur.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>