Zwitserland: stel na 75 jaar gevonden in krimpende gletsjer

In Zwitserland is een stel na 75 jaar teruggevonden in een krimpende gletsjer. Marcelin en Francine Dumoulin, ouders van zeven kinderen, verdwenen toe ze op 15 augustus 1942 de koeien gingen melken in een weide boven Chandolin in het kanton Wallis. De kinderen hebben hun leven naar hun ouders gezocht, vertelde de jongste dochter – inmiddels 75 jaar oud – de pers.

De politie van Wallis liet weten dat twee personen zijn gevonden op een gletsjer in de buurtvan een skilift op 2615 meter hoogte. De identiteit werd door DNA-testen vastgesteld. Het tweetal lag naast elkaar: een man en een vrouw die kleren droegen uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Ze zijn perfect bewaard gebleven in de gletsjer. Toen de gletsjer kleiner werd. zijn de lichamen tevoorschijn gekomen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>