Franse schrijfster kasteelromanreeks Angélique is overleden

Anne Golon, de Franse schrijfster van de populaire kasteelromanreeks Angéliqueis overleden. Ze werd 95 jaar. Ze schreef de reeks avonturen die de Franse 17e-eeuwse vrouw Angélique beleefde voor een groot deel samen met haar man Serge. Hij overleed in 1972. 

In totaal verschenen er dertien boeken over de mooie jonge vrouw, met titels als Angélique en de koning en Angélique, markiezin van de engelen. De eerste roman speelde zich af in Frankrijk ten tijde van Lodewijk XIV, met Angélique als dochter van een verarmde edelman. In de jaren ’60 draaiden ook in ons land vier films met deFranse actrice Michèle Mercier in de hoofdrol.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>