Lichaam Salvador Dalí wordt opgegraven voor DNA-test

Het lichaam van de in 1989 op 84 jaar overleden Spaanse kunstenaar Salvador Dalí wordt opgegraven voor een DNA-test. De rechter in Madrid vindt dat nodig voor een vaderschapstest. De zaak was aangespannen door de 61-jarige Pilar Abel, die beweert de dochter van de beroemde kunstenaar te zijn.

Ze wil dat aantonen met een DNA-test. Op persoonlijke spullen van de schilder is geen DNA gevonden dat voor een test kan worden gebruikt. Dalí zou in 1955 een affaire hebben gehad met een werkster, de moeder van Abel,  Dalí was toen getrouwd met Gala, met wie Dalí geen kinderen kreeg. De schilder ligt begraven onder het podium van het Dalí Theater & Museum in zijn geboortestad Figueres.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>