UK: 27 flatgebouwen brandgevaarlijk

In Groot-Brittannië voldoet de gevelbekleding van 27 flats niet aan de veiligheidseisen. In heel het land worden flats getest, nadat een grote brand in Grenfell Tower aan 79 mensen het leven heeft gekost. De tests richten zich vooral op de gevelbekleding: volgens experts kon het vuur in Grenfell Tower zich snel verspreiden, mede door brandgevaarlijke gevelpanelen.

Gisteren werd bekend dat zeven flats vergelijkbare panelen hebben. Bewoners van de 27 flats hoeven niet weg. De betreffende flats staan in Camden, Manchester en Plymouth. Gisteren werden in Camden vier flats ontruimd: in totaal 650 woningen. Aanleiding voor de brandweer om daartoe over te gaan waren problemen met branddeuren, gevelbekleding en de isolatie van paspijpen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>