Record van 1,4 miljoen aan munten maakt Trevi-fontein een goudmijn voor Rome

De wereldberoemde Trevi-fontein in Rome is een ware goudmijn. Volgens de overlevering keer je naar Rome terug als je met je rug naar de fontein water met je ogen dicht een muntje over je schouder in het water gooit. Twee muntjes beloven je de grote liefde in de Italiaanse hoofdstad te vinden, drie zou een scheiding inluiden. Mensen werpen ook muntjes om andere wensen in vervulling te zien komen.

De fontein levert meer op dan veel musea: vorig jaar een recordbedrag van 1,4 miljoen euro aan muntjes. In 2013 werd o1,2 miljoen euro opgevist. De twee jaar daarna konden bezoekers er vanwege restauratiewerkzaamheden niet bij. De opbrengst gaat naar een liefdadigheidsinstelling die het over een aantal goede doelen verdeelt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>