Opnieuw mensen omgekomen in de Alpen door een lawine

Opnieuw zijn er in de Alpen mensen door een lawine omgekomen. In het skigebied St. Anton in het Oostenrijkse Tirol werden acht mensen bedolven door een 700 meter brede sneeuwlawine. Vier van hen kwamen om, de vier anderen wisten te ontkomen. In een week tijd zijn er in Tirol al zeven mensen om het leven gekomen door lawines.

Donderdag is een 35-jarige Nederlander in het ziekenhuis in Innsbruck overleden. Hij raakte maandag zwaar gewond bij een lawine in het skigebied Gaislachkogel in het Oostenrijkse Sölden. Hij was aan het snowboarden  met twee anderen die slechts gedeeltelijk door de sneeuw bedolven raakten. Hulpdiensten reanimeerden het Nederlandse slachtoffer en brachten hem per helikopter naar het ziekenhuis, waar hij donderdag overleed.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>