Klaprozenzee rondom Tower of Londen als eerbetoon aan slachtoffers WO-I

Rondom de Tower of Londen wordt gewerkt aan een immense klaprozenzee, als eerbetoon aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Op 11 november, de dag van de wapenstilstand in 1918, worden de laatste klaprozen gelegd. Sinds 5 augustus prikken achtduizend vrijwilligers elke dag porseleinen klaprozen rondom de historische Tower.

In totaal zullen er uiteindelijk 888.246 bloemen staan, voor elke Britse gesneuvelde militair een. De klaprozenzee heeft al zo’n vier miljoen bezoekers getrokken. De organisatie kan de grote belangstelling amper aan. Veel Britten hebben een paar dagen vrij en komen massaal naar de Tower. Zaterdag was er sprake van chaos in de metro en het verkeer naar de Tower Bridge stond vast.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>