Bosbranden dwingen tot massa-evacuatie Canarische eilanden

Op de Canarische eilanden Tenerife en La Gomera staat grote stukken bosgebied in brand. Binnen twee dagen moesten meer dan 4700 mensen worden geëvacueerd, aldus de regionale overheid. Brandweerlieden proberen met man en macht de vlammen te bedwingen. Hun werk wordt bemoeilijkt door hoge temperaturen, lage luchtvochtigheid en harde wind, aldus de regionale minister van Economie.

Op La Gomera heeft de ergste brand sinds tien jaar al 3000 hectare natuur verwoest, waaronder eentiende van het natuurgebied Garajonay, dat op de Unesco Wereld Erfgoedlijst staat. Uit 13 dorpen werden uit voorzorg zo’n 2500 inwoners geëvacueerd. Op Tenerife moesten meer dan 2200 mensen hun huizen verlaten. Een hittegolf vanuit Noord-Afrika heeft al geleid tot de droogste winter in Spanje sinds 70 jaar. Deze zomer zijn op het Spaanse vasteland temperaturen tot boven de 40 graden gemeten; ook hier hebben natuurbranden op meerdere plekken gewoed.  

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>