Sagrada Familia ontruimd na brandstichting

De Sagrada Familia in Barcelona is vanochtend ontruimd nadat er in de kerk brand was uitgebroken. Ongeveer 1500 toeristen moesten uit voorzorg de kerk verlaten. Niemand raakte gewond. Een verwarde man van 55 jaar werd opgepakt op verdenking van brandstichting. Bij zijn arrestatie had hij meerdere aanstekers op zak. Hij had brand gesticht in de crypte, maar werd overmeesterd door toeristen. Het vuur werd snel gedoofd. De kerk liep geen schade op, een aantal meubelstukken wel.

 

In 1882 werd begonnen aan de bouw van de ‘Heilige Familie’, naar ontwerp van Antonio Gaudi. In november werd de basiliek ingewijd door de paus. Het gebouw met de acht torenspitsen is hét icoon van Barcelona en een van de meest bezochte monumenten van Spanje. De kerk is nog altijd niet af: de opleveringsdatum zou 2026 zijn.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>