Zware aardbeving en kleine tsunami op Kos

Op het Griekse eiland Kos heeft zich rond 00.30 uur Nederlandse tijd een zware aardbeving voorgedaan met een kracht van 6.7 op de schaal van Richter. Het epicentrum was in de buurt van de Turkse badplaats Bodrum. De schokken waren ook de te voelen op Rhodos en in het Turkse Marmaris. Daarna volgde een kleine tsunami, waardoor straten, huizen en kelders onder water liepen.

Een Turkse en Zweedse toerist zijn om het leven gekomen en zeker 120 mensen raakten gewond. In Turkije liepen meer dan 70 mensen verwondingen op. Op Kos en in badplaatsen langst de Turkse kust verblijven veel Nederlandse toeristen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft gemeld dat er geen Nederlandse slachtoffers zijn. Volgens reisorganisatie Tui zitten er zo’n 2.700 Nederlanders op Kos. In Kos-stad, maar ook in andere toeristische plaatsen is veel schade. Volgens ooggetuigen vielen brokstukken van gebouwen naar beneden en zitten panden vol scheuren. Het gebied ligt op een breuklijn. De luchthaven van het vakantie-eiland is tot zeker 14.00 uur gesloten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>