Leden Pegida – ook uit Nederland – jagen op migranten langs Bulgaars-Turkse grens

Leden van de anti-islambeweging Pegida jagen op migranten langs de Bulgaars-Turkse grens die illegaal Europa binnenkomen. Ook leden van de Nederlandse tak hebben zich aangesloten bij burgerpatrouilles in Bulgarije. Erwin Wagensveld, voorman van Pegida Nederland, verschijnt op foto’s op Facebook: samen met de voormalig leider van Pegida Duitsland liep hij mee met een patrouille van gemaskerde mannen in camouflagepakken.

‘Deze burgerwacht is ongewapend’, schrijft hij op Facebook, ‘machete en andere spullen alleen bij zich om een weg door het soms bijna onbegaanbare bos te maken.’ Tegen de Telegraaf zegt hij dat er niet wordt gejaagd op vluchtelingen, maar op illegalen uit bijvoorbeeld Pakistan of Afghanistan. Je zou je kunnen afvragen hoe ze in die ‘bijna onbegaanbare’ bossen het onderscheid kunnen zien, maar Wagensveld zegt dat de illegalen ‘heel agressief kunnen zijn.’ Hij vindt dat de Europese grensbewaking Frontex verzaakt en zegt: ‘Als Frontex het niet doet, doen wij het.’ Het was al langer bekend dat er groepen burgers in Bulgarije jagen op migranten. In april doken filmpjes op van burgerwachten die migranten vastbinden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>