Tienduizenden mensen in Bangkok voor uitvaart Bhumibol

Koning Bhumibol van Thailand overleed op 13 oktober op 88-jarige leeftijd. De hoofdstad Bangkok bereidt zich voor op de uitvaart van de vorst. Donderdag wordt Bhumibol gecremeerd. Ook koningin Máxima is te gast. De uitvaart begint met een rouwstoet om zeven uur ‘s morgens. Duizenden mensen zijn toegestroomd en wachten langs de route van de rouwstoet.

Rondom het speciaal gebouwde crematorium worden ruim 200.000 mensen verwacht. Het terrein wordt daarom streng bewaakt. Overal in de stad hangen rouwslingers, bij elke foto van Bhumibol staan verse bloemen en bijna iedereen loopt in het zwart. Bijna 12 miljoen mensen – eenzesde van de bevolking van het land, hebben de overleden koning afgelopen jaar de laatste eer bewezen.  De 64-jarige kroonprins Vajiralongkorn volgt zijn vader op.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>