Pakistan: zeker 148 doden bij explosie tankwagen

In Pakistan zijn 148 mensen om het leven gekomen en tientallen mensen gewond geraakt, nadat een tankwagen omsloeg en ontplofte op de snelweg in de buurt van de stad Bahawalpur in de oostelijke regio Punjab. Veel gewonden verkeren in levensgevaar en zijn door het leger in helikopters naar ziekenhuizen en brandwondencentra vervoerd.

De tankwagen vervoerde 25.000 liter olie, was onderweg van Karachi naar Lahore en zou zijn omgeslagen omdat de bestuurder te hard door een scherpe bocht reed. Er kwamen veel mensen op de ramp af die hoopten met potjes en emmertjes wat van de lekkende olie te kunnen tappen. Volgens ooggetuigen stak iemand een sigaret op, waardoor de olie vlam vatte en de tankwagen explodeerde. Ook tientallen andere voertuigen vlogen in brand.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>