Paniek in winkelcentrum Hongkong: roltrap ‘slaat op hol’

Zaterdagmiddag sloeg een roltap in een winkelcentrum in Hongkong op hol. Ineens wisselde de bijna honderd meter lange trap van richting. Het winkelend publiek ging eerst op normale snelheid omhoog. Tot er iets fout ging en de roltrap met hoge snelheid – volgens ooggetuigen twee maal sneller dan normaal – naar beneden raasde.

Tientallen mensen vielen daardoor naar beneden en meerdere mensen lagen onderaan de roltrap op elkaar gestapeld. Bijna twintig mensen raakten gewond, waarvan een persoon ernstig. Vermoedelijk was er iets mis met de remmen. De roltrap was twee dagen eerder ngo geïnspecteerd, aldus de manager van het winkelcentrum.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>