Japan: drie jaar na de tsunami

@Erik Feenstra

Precies drie jaar geleden werd Japan getroffen door een ernstige aardbeving. Daarop volgde een tsunami die hele kustgemeenschappen heeft weggevaagd. Officieel staat het dodental op 18.500, onder wie bijna 3000 vermisten. Zo’n 300.000 inwoners raakten dakloos. Nog altijd wonen er 100.000 in een noodopvang. De wederopbouw verloopt tergend langzaam.

Veel aandacht ging naar de kernramp bij Fukushima: daar moesten de Japanners alles op alles zetten om een meltdown in de kerncentrale te voorkomen. De kernramp is de grootste sinds die van Tsjernobyl in 1986. Het was voor Duitsland de reden om het beleid op energiegebied om te gooien, kernenergie af te bouwen en te focussen op zonne- en windenergie.  De Japanse regering wil de kerncentrales openhouden, reden voor protesten afgelopen weekend in Japan.

Zie ook: Angst in Japan voor aardbeving na aanspoelen dolfijnen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>