De lg Nobelprijzen – voor ‘nutteloze onderzoeken’ – zijn uitgereikt

Donderdag zijn voor de 22e keer de lg Nobelprijzen uitgereikt, de jaarlijkse onderscheidingen voor ‘nutteloze onderzoeken‘. Ze richten zich op studies die mensen eerst aan het lachen maken en daarna aan het denken zetten. De Nederlander Bruno Verschuere won met vier andere onderzoekers de Psychologieprijs: ze vroegen duizend leugenaars tussen de 6 een 77 jaar oud hoe vaak ze logen.

Daarna moesten de teamleden kiezen of zij hun antwoorden geloofden of niet. Daaruit bleek dat jongvolwassenen het best kunnen liegen: ‘kinderen leren steeds beter te liegen en pieken als ze jongvolwassen zijn, daarna nemen de skills af.’  Een andere prijs ging naar Ahmed Shakif. Hij trok ratten verschillende broekjes aan, onderzocht het seksleven van de dieren en paste de tests daarna toe op mensen. Weer een andere prijs ging naar de Brit Tom Twaites. Hij liep drie dagen als een geit door de Alpen, met een speciale prothese zoadat hij als een dier kon lopen. Hij kreeg tijdens zijn onderzoek een sterke band met een ‘echte;’ geit, maar werd ook uitgedaagd en zelfs aangevallen door andere geiten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>