Provincie Groningen ‘heeft te veel’ zonnepanelen

Hoe bizar: in de provincie die het meeste last heeft van bodemverzakking door gaswinning en aardbevingen tot gevolg, staan in verschillende gemeenten teveel zonnepanelen. De stroom die daarmee wordt opgewekt, kan het systeem overbelasten. Het aantal zonnepanelen is drastisch gestegen door geld van de NAM, het bedrijf dat gas wint.

Huishoudens met schade door aardbevingen kregen 4000 euro van de NAM, dat ze konden besteden aan energiebesparende of -opwekkende maatregelen. Het dreigt fout te gaan al de zon behoorlijk schijnt. Netbeheerders lijken dit probleem iet te hebben zien aankomen. Door uitbreiding van de capaciteit zouden ze het probleem op kunnen oplossen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Provincie Groningen ‘heeft te veel’ zonnepanelen

  1. EV

    Als iedereen met zonnepanelen nu eens zijn wasmachine/vaatwasser pas aanzet als de zon volop schijnt of dan zijn elektrische auto gaat opladen of strijken of andere stroomvretende activiteiten, dan zullen de problemen ook wel wat afnemen. Boilers pas op laten laden rond 12.00 uur ‘s middags d.m.v. tijdschakelaar etc.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>