Wilders vrijgesproken, Spong mogelijk naar Europese Hof

Vanochtend Geert Wilders door de rechtbank van Amsterdam op alle punten vrijgesproken. Advocaat Gerard Spong stapt mogelijk naar het Europese Hof, zei hij tegenover het RTL-nieuws. Hij deed als één van de eerste advocaten aangifte tegen Wilders. De rechter vond een aantal uitspraken van de PVV-leider en de film Fitna ‘op de grens van het toelaatbare’, grof, denigrerend en kwetsend, maar passend binnen het debat. Wilders deed zijn uitspraken als politicus, aldus de rechter.

 

De rechtbank acht Wilders dan ook niet schuldig aan groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie van moslims. Hoger beroep is niet mogelijk, omdat zowel het Openbaar Ministerie als de verdediging om vrijspraak had gevraagd. Erik Olof, de advocaat van de benadeelde partijen zei eerder dat de uitlatingen waarvoor Wilders terechtstaat voor zijn cliënten extra schadelijk zijn: zij voelen zich als tweederangs burger neergezet. Een aantal organisaties van minderheden kondigden na de uitspraak van de rechter aan dat ze eren procedure willen beginnen bij het mensenrechtencomité van de VN in Genève.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wilders vrijgesproken, Spong mogelijk naar Europese Hof

  1. Hahaha

    Is dit wereldnieuws Geert is vrij gesproken, dat hele proces is lachwekkend.

      /   Reply  / 
  2. H.D.B. Go

    Zie zo dat hebben we ook weer gehad. De rechters en de rechtbank in Amsterdam kunnen zich nu buigen over belangrijke zaken. Minderheden in Nederland moeten maar leren eelt te krijgen op hun ziel. Verder pleit ik er voor om de beveiliging van Geert Wilders op te heffen. Immers de andere PVV politici worden ook niet bewaakt. En zelfs de Min.Pres. wordt niet op zo´n manier beveiligd. Als buitenlandse mogendheden waar de Islam een grote meerderheid vormt, zich beledigd voelen door de uitlatingen van de PVV en Geert Wilders, wel bij deze nodig ik ze uit om een goed getrainde knokploeg naar Nederland te sturen. [de redactie was genoodzaakt hier in te grijpen en een stuk tekst te verwijderen: opruiende taal - uit welke hoek dan ook - is op deze blog niet gewenst]. Dan zullen we eens zien hoe kleinzielig de PVV en Geert Wilders zijn. Is dit ook duidelijk voor het OM, politie, politici, burgers en de buitenlandse ambassades in Nederland?!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>