Zuid-Afrikanen koelen woede op H&M-filialen

In Zuid-Afrika zijn meerdere winkels van H&M door woedende bewoners gesloopt in Johannesburg, Pretoria, Sanfton en East Rand. Reden: een foto op internet van een zwart jongetje met een ‘coolest monkey in the jungle’ trui. Kledingrekken en paspoppen moesten het ontgelden. 

De moeder van het jongetje vond alle ophef overdreven en zei: ‘Ga verder met je leven.’ Artiesten en andere beroemdheden vonden de combinatie en een zwart jongetje en een aap racistisch. H&M bood excuses aan en heeft de foto van de site verwijderd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>