Kameroen: marineschip zinkt voor de kust

Voor de kust van Kameroen is zondag een marineschip van het Kameroense leger gezonken; 34 militairen worden vermist. Drie opvarenden zijn gered. Het leger zoekt met herlikopters naar de vermiste militairen. De oorzaak van de schipbreuk is nog niet bekendgemaakt.

Het schip zonk toen het op weg was naar het schiereiland Bakassi, vlak bij de grens met Nigeria. Zowel Kameroen als Nigeria claimen het olierijke schiereiland. In de jaren ’80 bezette Nigeria het gebied, maar in 2002 oordeelde het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties in Brussel dat het schiereiland toebehoorde aan Kameroen. In de Nigeriaanse grondwet staat nog steeds dat Bakassi toebehoort aan Nigeria.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>