Mensensmokkelaars laten migranten achter in Sahara

In de Sahara in Niger zijn de lichamen gevonden van 34 migranten, onder wie twintig kinderen. Volgens de autoriteiten waren ze door mensensmokkelaars in de woestijn achtergelaten en zijn ze tussen 6 en 12 juni van de dorst omgekomen. De lichamen werden gevonden in de buurt van het woestijnstadje Agadez, gelegen aan een belangrijke smokkelroute naar Noord-Afrika.

Niger is het belangrijkste doorvoerland voor mensensmokkelaars naar het noorden, war migranten hopen de oversteek te kunnen maken naar Europa. Twee slachtoffers kwamen uit buurland Nigeria, van de andere doden is de afkomst niet bekend. Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) stijgt het aantal migranten via Niger richting Libië explosief: waren het er vorig jaar 120 duizend, dit jaar worden er naar schatting nog zo’n 150 duizend verwacht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>